ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΖΥΓΟΥ ΆΡΤΑΣ.

Μετά το επιτυχημένο εγχείρημα της αλλαγής χρήσης του Δημοτικού Σχολείου σε κέντρο νεότητας για τα παιδιά του Χωριού, τη δυναμική παρέμβαση στο Δήμο για τοποθέτηση νέων κιγκλιδωμάτων στη πλατεία και στο σχολικό κήπο,

η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, και τα όσα άλλα έγιναν στο χωριό τη χρονιά που αφήνουμε πίσω μας, ο σύλλογος μας για το 2014 αποφάσισε να στοχεύσει ακόμα ποιο ψηλά με την κατασκευή έργων που θα ομορφύνουν πραγματικά το χωριό μας.
Τα έργα που θα προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε και που απεικονίζονται στα παρακάτω σχεδία είναι τα εξής:
1. Κατασκευή στεγάστρου (κιόσκι) στη θέση ταρατσάκι στο πλατεία του χωριού. Ο φορέας θα είναι από μεταλλική κατασκευή, η επικάλυψη οροφής από πέτρινη πλακά, και η επένδυση των μεταλλικών υποστυλωμάτων θα γίνει από πέτρα του χωριού.
2. Κατασκευή κόμβου στη διακλάδωση των δρόμων μπροστά από την αυλή του σχολείου και την εκκλησιά. Θα είναι τριγωνικής μορφής, στο περίγραμμα του θα κατασκευαστή τοίχος (πεζούλι) από πέτρα του χωριού και το εσωτερικό του θα φυτευτεί με λουλούδια και ένα μεγάλο δέντρο. Πάνω στα πεζούλια θα γίνουν θέσης για παγκάκια.
3. Ανάπλαση στο χώρο του μνημείου με καλλωπισμό των δέντρων που υπάρχουν, την φύτευση λουλουδιών και γκαζόν, και την τοποθέτηση παγκακιών
4. Επισκευή και ανακαίνιση των τουαλετών που υπάρχουν στο σχολικό κήπο. Θα τοποθετηθούν κεραμικά πλακίδια δαπέδου και τοίχου, είδη υγιεινής, με σκοπό να δοθούν προς χρήση στους χωριανούς και στους επισκέπτες του χωριού.
5. Τοποθέτηση παγκακιών στη πλατεία του χωριού, καθώς και στην αυλή του Σχολείου.
6. Δεντροφύτευση στο σχολικό κήπο και στον περιβάλλοντα χώρο της πλατείας.

Για να πραγματοποιηθούν όλα τα παραπάνω θα πρέπει ο σύλλογος να έχει την αμέριστη στήριξη όλων των χωριανών, καθώς την στήριξη της δημοτικής αρχής, την οποία και θα ζητήσουμε επίμονα.

Joomla templates by a4joomla